Nieuws      

 

SCHENKINGEN                                                                                                                                                            7 augustus 2019

Van januari tot en met juni 2019 ontvingen wij de volgende schenkingen. Wij bedanken de schenkers hierbij van harte! Onze vrijwilliger dhr. D. Schröder inventariseert de schenkingen op zeer nauwkeurige wijze.

NIOD Amsterdam, familiearchief De Vos, bestaande uit fotoalbums, brieven en persoonlijke documenten. Dhr. J.C. de Vos was gouverneur van Midden-Java van 1933 tot 1937. Het NIOD bood het ons aan omdat er geen verband met de Tweede Wereldoorlog was. We troffen prachtige oude foto’s aan, sommige gemaakt door Woodbury & Page.

Kopie van een doopakte van Helena Theresia Deeleman 1909; een kopie van een schriftje met persoonlijke familieaantekeningen betreffende de familie Bouman uit de periode 1733-1903, plus transcripties; een kopie van een foto van Europees verlof van leden van familie Deeleman.

Stamboom Van Riel, Stambomen Loth en Klencke, Foto’s, fotoalbums en documenten, betreffende de families Companjen en Hissink

Levensverhalen Machiel Pieter Verhoeve, Cornelis Verhoeve, en Sjoukje Faber, moeder van M.P. en C. Verhoeve.

Archief Hillen-Japikse 1887-1948. Het archief bestaat uit zes dozen met genummerde akten, brieven, foto's, albums, films en dvd's, volgens een bijgevoegde inventarislijst. Het archief is beperkt toegankelijk.

Wijlen mw. V.R. Jongeneel-Witmer, foto’s, fotoalbums, documenten, kampdagboekje, poesiealbum betreffende de families Witmer, Jongeneel en Tegelaar. Vooral het kampdagboekje en het poesiealbum zijn heel indrukwekkend. Het kampdagboekje is bijgehouden van 1942 tot 1945, zie foto. Het poesiealbum dateert van 1942 en 1943.

3 Brieven gestuurd vanuit Surabaia door mw. M.J. Cainap aan haar zuster mw. A. van Poppel-Cainap in Amsterdam, in de jaren 1978-1979.

Uit de nalatenschap van mw. R. Bouwhuis-De la Croix, een aantal Indische bladen, overlijdensadvertenties, diverse boeken, waaronder de genealogie van de familie Dumas,genealogieën van de families De Gruiter, Notenboom, Sigmond, De Vrij, Koppenol, Voorbij, Jansz, Van Braam Morris, Van der Eb, Meijer en Dezentjé.

Kampdagboek uit archief Wilmer:

===

Van juli 2019 tot en met juni 2020 ontvingen wij de volgende schenkingen. Wij bedanken de schenkers hierbij van harte.

Foto’s van Java rond 1890 uit familiealbum Pieter Christiaan de Quant (digitaal).

Archiefmateriaal en genealogische gegevens verzameld door dhr. R. Hoppe

6 Pakken stereofoto’s, 2 fotoalbums, 1 paspoort, en diverse andere zaken betreffende dhr. Henk de Goederen.

Diverse rouwadvertenties. 

Stukken betreffende het leven van mw. Selma Heijmans (kopieën foto’s, diverse andere zaken.

Diverse documenten en informatie betreffende dhr. J. Van Driel, onderneming Tlogo en familie Voüte.
 
26 Foto’s en genealogische gegevens van families Maier, Albrecht, van Brero, Clignett.
 
Een boekje waarin is opgenomen een briefwisseling uit de jaren 1926-1921 tussen mw. Andreae te Groningen en haar dochter Sienke in Medan. Het is vezorgd door W. Bruijel, Den Haag 1986.
 
Verhalenbelevers, Het doorgeven van levensverhalen, met bijlage het levensverhaal van dhr. H.A. Bisschop (eindwerkstuk klas 12 2018/2019 Michaël college, Breda).
 
Uit de nalatenschap van de familie Oswald 5 fotoalbums en een aantal losse foto’s betreffende Ilse en Edda Oswald.
 
Documenten, fotoalbums, genealogieën van de families Dahler en Van Casand, telefoongidsen Batavia.
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        En verder        

   U vindt ons ook op Facebook

           Vind ons ook op Facebook!

 

   Geïnteresseerd in Indische
   Genealogie? Kijk ook eens op

                Indische Genealogische Vereniging

Indische Genealogische Vereniging

 

 

 

 

Add Content...