Nieuws      

 

SCHENKINGEN                                                                                                                                                            7 augustus 2019

Van januari tot en met juni 2019 ontvingen wij de volgende schenkingen. Wij bedanken de schenkers hierbij van harte! Onze vrijwilliger dhr. D. Schröder inventariseert de schenkingen op zeer nauwkeurige wijze.

NIOD Amsterdam, familiearchief De Vos, bestaande uit fotoalbums, brieven en persoonlijke documenten. Dhr. J.C. de Vos was gouverneur van Midden-Java van 1933 tot 1937. Het NIOD bood het ons aan omdat er geen verband met de Tweede Wereldoorlog was. We troffen prachtige oude foto’s aan, sommige gemaakt door Woodbury & Page.

Kopie van een doopakte van Helena Theresia Deeleman 1909; een kopie van een schriftje met persoonlijke familieaantekeningen betreffende de familie Bouman uit de periode 1733-1903, plus transcripties; een kopie van een foto van Europees verlof van leden van familie Deeleman.

Stamboom Van Riel, Stambomen Loth en Klencke, Foto’s, fotoalbums en documenten, betreffende de families Companjen en Hissink

Levensverhalen Machiel Pieter Verhoeve, Cornelis Verhoeve, en Sjoukje Faber, moeder van M.P. en C. Verhoeve.

Archief Hillen-Japikse 1887-1948. Het archief bestaat uit zes dozen met genummerde akten, brieven, foto's, albums, films en dvd's, volgens een bijgevoegde inventarislijst. Het archief is beperkt toegankelijk.

Wijlen mw. V.R. Jongeneel-Witmer, foto’s, fotoalbums, documenten, kampdagboekje, poesiealbum betreffende de families Witmer, Jongeneel en Tegelaar. Vooral het kampdagboekje en het poesiealbum zijn heel indrukwekkend. Het kampdagboekje is bijgehouden van 1942 tot 1945, zie foto. Het poesiealbum dateert van 1942 en 1943.

3 Brieven gestuurd vanuit Surabaia door mw. M.J. Cainap aan haar zuster mw. A. van Poppel-Cainap in Amsterdam, in de jaren 1978-1979.

Uit de nalatenschap van mw. R. Bouwhuis-De la Croix, een aantal Indische bladen, overlijdensadvertenties, diverse boeken, waaronder de genealogie van de familie Dumas,genealogieën van de families De Gruiter, Notenboom, Sigmond, De Vrij, Koppenol, Voorbij, Jansz, Van Braam Morris, Van der Eb, Meijer en Dezentjé.

Kampdagboek uit Archief Witmer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        En verder        

   U vindt ons ook op Facebook

           Vind ons ook op Facebook!

 

   Geïnteresseerd in Indische
   Genealogie? Kijk ook eens op

                Indische Genealogische Vereniging

Indische Genealogische Vereniging

 

 

 

 

Add Content...